Assalamualaikum

Selamat datang ke laman web ini.Sudi-sudilah dan selalu-selalu la buka laman web ini.Berbagai aktiviti bersama kawan2 akan di paparkan di sini termasuk la cerita lama dan cerita baru.Hm..ok la ..

Pages

Sunday, March 16, 2014

SBK : Cameron Ride TehTarik

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini ride TTS ke Cameron. 
Bikers : Hafiz CBR, Jet R1, Fik zx10r, Nizam R1
Route : Juru - Cameron - Juru - Home


















Sunday, March 2, 2014

SBK : BUKIT KEPONG

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua pembaca,
Dah lama saya tak menulis di dalam blog ini. Maklum la..sibuk dan malas skit ja,
Bagaimanapun saya akan cuba juga menulis xtvt2 permotoran dan cycling(lama dah tak cycling).
Kepada rakan2 bikers nanti saya akan post xtvt ride yg lama2 tu yg belum di boh dalam blog ni
Ok la jom layan pic Ride Bukit Kepong.
Bikers Kental : Amirul Hayabusa, Hafiz CBR, Nizam R1
Route : Juru -Rnr Sg Perak-Rnr Spg Pulai-Rnr Ulu Bernam-Rnr Ayer Keroh-Rnr Pagoh-Tol Pagoh
            - Bukit Kepong-Segamat-Kuantan-LPT-Genting Sempah-Tjg Malim-Juru-Home.
Mode : Day Ride

RV tol Juru..macam biasa janji 5:30..600 am jalan...ok la tu


rnr spg pulai


rnr ulu bernam..terjumpa rider ni..mau balik singapore..CB1000 kut

sarapan di ayer keroh rnr



sampai tpt di hajati..first time sampai



rehat dan bicara sejarah..tuah ka betul atau jebat kah betul


perrrgh,,nasi amber segamat,,.toqua pun rembat juga...sedaapp






rnr gambang


rest sat sebelum melalui jalan jem gila dari tol karak sampai genting sempah

makan malam roti canai di genting

rest di rnr spg pulai

at Juru...home