Assalamualaikum

Selamat datang ke laman web ini.Sudi-sudilah dan selalu-selalu la buka laman web ini.Berbagai aktiviti bersama kawan2 akan di paparkan di sini termasuk la cerita lama dan cerita baru.Hm..ok la ..

Pages

Saturday, November 2, 2013

SBK : Frazer Hill Ride

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ride bersama kawan2 baru.

Biodata:
Rider : Nizam R1, Naset Cbr 1000rr, Apit cbr1000rr, Fikri zx10r, Abe Mesol Shiver, Hadi Zx10r
Route : Home - Juru - Tanjung Malim - Frazer Hill - Bentong - Karak - Gombak - Plus Highway - Home

CP 1 -  rnr Juru..tunggu punya tunggu akhirnya semua dapat berkumpul seperti di rancang.


at rnr Spg Pulai...full tank


at Shell kaki bukit frazer


tiba ke destinasi...makan nasi kedai mama yg peramah..kedai utama persinggahan bikers2 seluruh malaya. .Masa tiba terdapat beberapa riders (touring) makan di sini.

sesi penggambaran di ambil oleh mama(tauke kedai)

Bikers kental

makan time.

gambar wajib..trade mark bukit frazer



lepak time

at petronas genting sempah..full tank .

sekian terima kasih...blogger terlajak plak masa pit stop rnr ulu bernam ngan rnr bukit gantang...so no pic...all riders safe ride home with safe ride.

SBK : Ride Pantai Timur Layan Banjir

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera
Apa khabar? semoga anda semua sihat walafiat.Lama dah tak update blog ni
Riders : Nizam Rossi, Naset Pedrosa, Apit Stoner, Mirul Hayabusa, Fikri ZX10

at Shell Padang Meha..Kuala Ketil/Mahang

Naset Pedrosa cbr 1000 Repsol

Mat Apit cbr1000rr



Bro Fikri zx10r  yg sudi ride bersama Kg Bikers..caya la..

Sarapan di Gerik




 di Caltax selepas layan corner banjaran..hujaaaan

Mat Naset membuat laporan keadaan cuaca yg tidak menentu

Bro Apit dgn seluar hujannya.




Lepak di Pantai Rhu sepuluh..makan nasi..dan tunggu hujan slow skit...


nampaknya hujan dah berhenti






tak gerak lagi..sembang dulu

Hujan lebat balik....


Setakat ni dulu....gambiran...h/p dah masuk ayaq hujan....
Nak di singkatkan cerita...Trip ni sebenarnya trip jelajah semenanjung...plan asal tidoq di Desaru..tapi oleh kerana hujan lebat dan terdapat beberapa kawasan yg di landa banjir kilat, maka konvoi terpaksa bermalam di Kuantan (Rumah rehat Pok Nik).Keesokkan harinya..hujan masih lebat lagi...11am pagi gerak pulang layan LPT dan singggah sebentar di Genting Highland(first time naik Genting)..turun Batang kali - Tanjung Malim - Plus Highway.,....semuanya hujaaaaan...peeeergh! main hujan ride kali ni...ketaq tangan nak pulas throttle, hujan pun hujan lahhhh....arrrg!...sayonara.

SBK DAY RIDE GUA MUSANG

Assalamualaikum.
Salam sejahtera kawan2 semua.Anda sihat?..kalau tak sihat pergi la ke klinik berdekatan sebelum melarat.Yg sihat tu maintain sihat dan bersenam la. Ride kali ini berdua sahaja..yg lain motor demam atau tak wujud yg lain2 tu.Jom layan pic
Biodata:
Riders : Nizam & Mat Apit
Route : Juru - Cameron - Gua Musang - Kuala Krai - Jeli - Gerik - Home



Di Check Point satu..rnr Juru..8 pagi

Bro Apit..rider terawal...nampak cam x cukup tidoq..

steady..steady..bersedia..jom ride..layan

at petronas spg pulai otw naik cameron.bersama riders pelapis.Adik ni rider zxr 250..jom naik atas skali..

tiba di blue valley..acara bergambar




otw ke Gua Musang..lepak dulu..layan sejuk dgn view yg menarik






Tiba di Petronas Gua Musang..full tank

at Tasik Banding Rain Forest.


corner tak habis..ala-ala kadar...takutttt..safety gear apa pun tak dak..harap jaket ja..ngan helmet..baru sentiasa beringat.