Assalamualaikum

Selamat datang ke laman web ini.Sudi-sudilah dan selalu-selalu la buka laman web ini.Berbagai aktiviti bersama kawan2 akan di paparkan di sini termasuk la cerita lama dan cerita baru.Hm..ok la ..

Pages

Tuesday, May 29, 2012

Kampung Bikers - First Ride (Durian Time)

Salam..

Lawatan ke rumah Bro Lee.
Lawatan mengejut ke rumah Bro Lee( bakal rider Z1000) di Teloi ,.Di jamu dengan pulut durian..huhu..holiao..
Bikers : NizamR, Mirul Hayabusa, Hafiz CBR

Nidia Bro Lee

R1 baru keluar kedai..


Sembang2 motor
Hayabusa dan R1

Test Ride oleh Bro Lee
Otw balik rumah..singgah kopi di rumah Bro Mirul

Rumahnya dah 80% nak siap..tahniah bro.



Dah sampai rumah..parking rapat ke dinding..dan TAMAT

Pencalonan ke 3 - YAMAHA R1 Blogger

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Kini tiba pencalonan ke 3 setelah tekanan perasaan lebih dari 2 bulan selepas hayabusa keluar di atas jalan.Tekanan2 ini hanya mereka yang tahu sahaja tahu.Serba skit cerita kut no. Seawal tahun 2011 ada 3 orang kawan yang bekerja di KMCO berjanji akan membeli motor berkuasa tinggi..apa model tak tau lagi tapi 4 inline dan bunyi memang kuat..Ada kisah lagi sebelum sbk ni iaitu...mola2 mau pakat beli Versys atau ER6 kerana harga yg masuk akal juga la..kemudian di racun pula oleh bro Hafiz...apa kata kita up skit Aprillia Shiver 750.Harga pun ok 55K sahaja..model baru lagi. Akhirnya semua setuju Versys @ ER6 @ Shiver. Tiap2 bulan 2/3 kali buat lawatan ke kedai motor2 besar seperti Guan How Autocity,Naza Bike Autocity,Mega Fortune,Bikers Gallery sampai salesman kedai mola2 p layan la,lepas 3 kali p..bo layan..depa ni mau tengok saja dan asyik tanya harga,min downpayment,bulan2 berapa,interest dan macam2 lagi ..bila tanya budget berapa..habaq tahun depan baru ambik dan lesen pun tak dak..haha. Seawal tahun 2012.. lesen Bfull dah ada dan masing2 lihat dan tunggu siapa di antara mereka yg nak ambik dulu dan yg lain kena follow ikut cc yg sama atau lebih lagi. Bulan Feb 2012 ..tup!tup! Bro Hafiz ajak p KL p ambik motor,hujan tak dak ribut tak dak tiba2 ajak p ambik motor.Nah..ambik hang cbr1000rr..terbaik di pasaran.
semua kena follow..1000cc atau lebih.Tu la serba skit cerita..banyak lagi kisahnya..seperti kawan2 satu KMCO tau projek ni..hampeh!...lepas Bro Hafiz angkat cbr,kawan2 dok tanya HA!hampa bila lagi!..hari-hari tanya..mana tahan...huhu

Nah! Yamaha YZF R1 1000cc Bro NizamR merangkap Blogger.
Janji Di Tepati..haha..









Teman ke mana-mana berkaitan sbk.. Bro Mirul.

Pengerusi Kampung Bikers..Bro Mirul





Kehadiran Bro Hafiz memeriahkan lagi suasana..thanks bro tolong isi minyak.