Assalamualaikum

Selamat datang ke laman web ini.Sudi-sudilah dan selalu-selalu la buka laman web ini.Berbagai aktiviti bersama kawan2 akan di paparkan di sini termasuk la cerita lama dan cerita baru.Hm..ok la ..

Pages

Wednesday, September 19, 2012

SBK - Ride 36 Jam Sampai Pengsan

Salam kawan2 dan peminat2 semua.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, semoga anda semua sihat2 selalu.
Kali ini ada cerita gila skit..dari Trip kali ni.Don't do this again.
Data:
Bikers : Nizam Lorenzo, Apit Stoner, Mirul Hayabusa (suku jalan-Teluk Intan)
Route : Juru - Lumut - Teluk Intan - Kuala Selangor - Klang(sebab cari tayar) - Puchong(sesat) - Karak -     LPT - Cherating - Kerteh - Dungun - K.Trengganu - Penarik(Laluan tepi Pantai) - Jertih - Jeli - Kulim.


Bro Mirul Hayabusa

Tayar belakang R1 Supercosa dah menampakkan benang.Tak pa satgi tukar di Lumut.Lani tak bleh tukar lagi sebab tunggu sesuatu..tengahari baru sesuatu tu dah masyuk..baru bleh tukar tayar.

Apit Stoner sedang memeriksa barangannya.Seluar selai,baju 2 lai,baju hujan pakai buang.Standby kalu hujan..mesti hujan punya..tunggu sat..panjang lagi ceritanya

Nizam Lorenzo masih bersemangat..satgi,malam satgi  mau tau la..nak tukar tayar!nak tukar tayar!

Apit Stoner : all set..jom la..tunggu apa lagi

At Exit toll Bkt Gantang.Depa ni tunggu Lorenzo tak sampai2 lagi..Lorenzo blah 110km/hrs saja kat highway tu pun sebab tayar nampak benang.

Mirul Hayabusa dengan gaya biasa..dua2 tangan angkat

Ok semua dah ada..jom ride

Sat..sat.. gambar gua x dak lagi la..

Jambatan p Lumut

sorang lagi bergambar....Apit stoner time ni dah sampai Lumut kut..blah tak hengat..

At Lumut..menunggu sesuatu sebelum meneruskan perjalanan.
Sarapan KFC..

Uncle Parkinson..sembang2 ngan bikers pasai politik Lumut


At Menara Condong,Teluk Intan..dok cari tayar tak jumpa2..Lumut x dak,T.Intan pun x dak tayar Bridgestone Batlax

ada nampak condong ka? senget kapla weh!

Makan tengahari di T.Intan..dengan kehadiran Bro Hayabusa..teratur skit sesi makanan Lorenzo &`Stoner.

Hujan lebat beb...tunggu kat sejam di sini..Kedai Kawasaki Dealer.

Bro Mirul terpaksa berpatah balik ke kg..ada hal katanya.Tinggal la R1 & CBR meneruskan xpdc

Apit Stoner di Klang sementara tunggu...


R1 tengah operasi tukat tayar batlax 195/55/17..terbang 7.20sen

Makan malam di rnr Kinrara..otw cari Karak/Kuantan

at Toll Karak..rehat sat..penat cari jalan keluar p kuantan tadi.


At rnr Temerloh



At Cherating kut..unknown..nampak cam kilang Lynas kat depan..macam kilang loji.Lepak sat sementara hujan lebat berhenti

Petronas dekat otw p kertih

sesi tukar baju basah lencun


at Marang/Pantai Marang

Layan TV sat..4 pagi time ni.pekena nasi goreng ayam.

Checkout time at 8:am. At Petronas Resort & Spa..FOC at Petronas Penarik.Check in 6:30am

Rest for pic


Sudah segar bugar..dapat tidoq sejam jadi la

Rider tegar ka rider gila?? 36 jam endurance ride.Janji saaave!


Sarapan di Tanah Merah merangkap makan tengahari.Time 9:30am

stesyen last (Caltax)sebelum melayan konar timur barat.

Stop for pic at Puncak Banjaran TTwangsa


Melayan view..nice view..

Stop sebab di depan awan gelap..tak mau kena hujan dah..rehat dulu..awai lagi..baru tengahari (at Baling-Grik Highway)


rest sat..tak kaluit dah..dah nak sampai rumah





The End 36 Jam Ride Jalan Lama.
Plan asal tidoq di Janda Baik..tapi bro Mirul Hayabusa patah balik dan sampai Genting Sempah pun dalam 9 malam,nak naik Janda Baik malam2 fikir 3 kali la bro..2 biji motor kalau 3 biji bleh lagi...Plan nak tidoq cherating tapi sampai cherating 12 tengah malam..tak payah check in la..buang duit saja..so continue ride...huhu..lain kali tak buat dah..kena hujan semalaman sampai pagi..puaiih! ride kali ini..huhu..