Assalamualaikum

Selamat datang ke laman web ini.Sudi-sudilah dan selalu-selalu la buka laman web ini.Berbagai aktiviti bersama kawan2 akan di paparkan di sini termasuk la cerita lama dan cerita baru.Hm..ok la ..

Pages

Wednesday, October 26, 2011

Konvoi Bermotosikal (Penang-Cameron-Gua Musang-Kota Bharu) - Day 1 PART 1

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Setelah di rancang sekian lama,mencari tarikh yang amat sesuai,maka hari ini tercipta sejarah dalam sukan permotoran bagi warga Intel Malaysia.Seramai 22 riders dari Intel Kulim dan Penang berjaya menghadirkan diri untuk berkonvoi paling jauh dalam sejarah Kelab Permotoran Intelliers.Tahniah kepada Presiden Club iaitu Bro We(Aturcara dan Homestay),Bro Alfa & Zul Kapan(Baju Konvoi),Marshal2,dan riders2 semua.
5 Star Ride.
Route : Penang-Cameron-Gua Musang-Kuala Krai-Kota Bharu-Rantau Panjang-Jeli-Grik-Kulim-Penang
Total Distance : 900km
Kelajuan Purata : 120km/hrs
Max Speed : 160 km/hrs

Mari kita kenali riders yang berjaya mencipta sejarah pada konvoi intelliers pada kali ini.
BroNizam

Bro Zul Karpan

Bro Mi (Marshall Sweeper)

Bro Batman

Bro Apit CW

Bro (lupa nama daa)

Ustaz Syam (Bacaan Doa sebelum bergerak)

Bro Zaini aka Mat Kontan

Bro Alfa


Bro

Bro Shidi(Backup marshall depan) dan Pomen

Bro Shahril(Marshall depan)

Bro Ucop

Bro Siti (Photographer & Backup Riders aka bini Boron)

Bro Boron

Bro Abg Add

Bro Jan Janggut (asst ustaz Syam)

Bro Test

Bro We (President & Organizer)

Bro Abu

Bro Talat (Marshall sweeper)
Di Check point satu - Shell Juru

Di Checkpoint satu hanya ada 4  riders sahaja termasuk blogger.Dah kena tinggai sebab lewat.Janji 7:30 am,pukul 8 am baru sampai.Riders yang lain tunggu di Bukit Merah.
Checkpoint 2 (Bukit Merah)
 Sementara kami berempat tengah merempit ke Bukit Merah jom layan pic riders2 lain.Nampaknya mereka sedang bersarapan pagi di sini sementara menunggu geng2 lewat bangun tidor.Semua riders diwajibkan memakai baju konvoi yang dibuat khas.Terima Kasih to Bro Alfa & Zul Karpan for the design.memang cun dan sesuai la.Ramai riders yang nak p kali ni sebab dapat baju konvoi bayar sendiri,lebih beratus kilometer ride,nak mencuba laluan ini sebab ramai tak pernah lalu laluan ni,enjoy the ride dan yang penting mengeratkan silturrahim antara intelliers.
AJK Baju..dok bincang design baju untuk next ride pulak


Gaya Riders


Marshall SYM (Sweeper) Bro Talat & Bro MI

Sapai tertidor tunggu geng2 lewat..

Makan dulu cari tenaga untuk full throttle

Presiden & Marshall..dok bincang.(Presiden:Hang jangan bagi depa potong hang..suruh depa ikut belakang ,Marshall: Ok aku coba sedaya upaya)


Harap2 motor aku kali ini tak buat perangai..ini misi balas dendam ni


Gaya Batman


Ketibaan geng2 lewat tadi..maklum la dok jauh,dari Kuala Ketil ada,dari kulim ada,dari pulau pinang pun ada.
Orait jom layan pic









Harap2 semuanya berjalan lancar..Amin





Checkpoint 3 ( R&R Sg Perak)
Konvoi terpaksa berhenti di sini  untuk berkumpul semula selepas xtvt top speed atas highway dan isi minyak.Maklum la tank motor kapcai ni kecik saja.(full tank RM7).Selepas ini konvoi bleh layan corner turun bukit selepas terowong MENORA.




Riders 150cc Belang..Pak Abu
























Check Point 4 (Cameron/Berinchang)
Makan tengahari,solat,minyak full tank












Alfio.com