Assalamualaikum

Selamat datang ke laman web ini.Sudi-sudilah dan selalu-selalu la buka laman web ini.Berbagai aktiviti bersama kawan2 akan di paparkan di sini termasuk la cerita lama dan cerita baru.Hm..ok la ..

Pages

Thursday, February 24, 2011

JanaManjung Training Bersama Pencalonan Baru

Pagi ni balik kerja malam,riders2 seangkatan dan bekerja di tempat yg sama membuat kayuhan road.Group, pada asalnya satu terpaksa berpecah dua demi dua aktiviti road & offroad.Aktiviti offroad di ketuai oleh Azhar Baimbai & Din Discovery menuju ke Bukit Langkap manakala kayuhan road yg di kepalai oleh bro ZizanCVS  membuat kayuhan ke sg tengas.Pencalonan baru kali ini ialah Wan STHI.Beliau telah lama berminat dalam MTB ni,maka hari ini termakbul la cita2  dia untuk mengayuh MTB yg baru di beli.Penampilan sulung Wan STHI ini amat memberangsangkan.Kekuatan yg terpendam selama ini dapat di luahkan dengan kayuhan yg amat mengagumka.Tahniah.Kayuhan ini turut di meriahkan dengan kemunculan semula riders RB yg telah lama membuat kayuhan solo untuk built up stamina iaitu Mat Kuan.Kayuhannya semakin mengganas selepas keluar dari pertapaan namun ada sedikit kemalangan berlaku namun tidak mematahkan semangat beliau untuk meneruskan kayuhan dan berjaya menjadi Naib Juara di belakang Anas Race.Tahniah.
Riders :
RB: NizamK,Anas Race,Mat Kuan
MTB : ZizanCVS,Jasni Giant,Wan STHI

Route : Kulim-SK Sg Tengas -Kulim
Jarak Kayuhan : 54 KM
Kelajuaan Purata : 25km/hrs
Max Speed : 52 km/hrs
Masa Kayuhan : 8:30 AM - 1:00 tghari



Mat Jasz dengan baju barunya yg di beli di kedai sukan pekan kulim..pekena dulu teh tarik sambil menunggu kwn2.Janji 8:00 AM.tak sampai2 lagi ni..Tak pa kita minum dan makan nasi lemak dulu.

La..depa dok posing dulu ka..patut la tak sampai lagi.kesian kat mat jasz dok tunggu.Wan STHI dan Mat Kuan bergaya hari ni.Baju 2 riders ni di taja oleh Zizan Collection.Patut la macam besa tengok baju tu.Baju Jambori tuu..huhu.Menurut tauke Zizan Collection baju tu bukan setakat taja saja tapi bagi terus untuk menaikkan semangat untuk kayuh.Baju tu bekas champion katanya

Anas Race..sentiasa posing dengan gaya seorang champion.Baru padan dengan harga beskal katanya.

Ni dia tauke zizan collection merangkap ketua dan mentor Wan STHI.Orangnya rajin bekerja.

                   Buat apa plak tu..merangkap pomen juga bro zizan ni.Serba boleh la orangnya..syabas

Mat Kuan yg baru keluar dari pertapaan.semangatnya pada hari ini berkobar-kobar dengan baju yg di taja.
RB dengan Groupset Shimano 105.frame tak payah cakap la..mau tau la..aluminium tuu..

Tak habis lagi setting..mat jasz dok tunggu lama dah tu..
 
OO..mtb wan ka..ok!ok!..setting dulu.Lawa baju wan..hehe

 Cantikk..kayuhan dah mola..dah start

Kayuhan sulung Wan STHI.senyum tanda gembira kerna dapat menyertai kayuhan ini

                     Zizan menunjukkan jalan keluar dari rumahnya ke sg ular

         Sudah tiba di simpang sg ular.all riders dah ada..bleh start race

         Ambik gambar dulu..kayuhan sulung pencalonan baru tu..

  orait..bersedia..mat jasz dak tak sabar2..maklum la baju baru.


 2 orang riders RB.gaya dah ada,beskal pun dah ada.

                                      Alamak..







Mat Kuan ada sedikit kemalangan kecil masa starting..hihi..
          Pengembaraan bermula


Mat Jasz..kayuhannya semakin bagus dengan semangat yg berkobar-kobar..hehe

Wan STHI..nampak agak letih..tapi itu cuma lakonan saja..

 Wan di ekori oleh geng2 Roadbike..jangan risau depa kayuh tunggu kayuh tunggu..huhu

trainer bro zizan...setia menemani abg wan..dan memberi tunjuk ajar dan kayuh dengan penuh kesabaran

abg wan sedikit keletihan....tapi masih stedi lagik...

                 blogger tegar...still smiling..and macho....

mat kuan kayuh tak nampak letih langsung hasil dari pertapaannya selama ini di Gunung Bongsu..mau tau la katanya..nasib baik kali ni aku kayuh bleh senyum kalau tak lagi 2 bulan kena sambung pertapaan


Mat Jasz..kali ini dia banyak kayuh daripada membasuh basikal..syabas

   Siapa ka..yg ambik gambar lobanh hidung sendiri ni..coba teka..kalau betul dapat baju dari Zizan Collection Sdn Bhd


on d way ke sg tngas

nice view....
   Bro zizan mengayuh dengan penuh kesabaran..haha

Gang2 RB..menjadi sweeper untuk kayuhan kali ini...mengayuh dengan sabar


bro zizan....bersama protege barunya.Menurunkan ilmu teknik2 kayuhan dengan betul.Kalau teknik tak betul cepat letih dan kehabisan tenaga,






enjoy the ride
sesi menunggu abg wan dgn mentornya..

dh sampai pon...

CP sat kt kedai makan simpang nk masuk ke sg. tengas..kita makan dulu sambil rehat


30km...semua gembira..especially abg wan...stedi la bro..


kapla lotot siapakah ini?.....kecederaan parah...

    Wan..letih ada..seronok ada..memang best kayuh hari ni..penampilan sulung yang happy

 Anas Race telah memcahkan rahsia tuan punya lutut tadi..


    Mat Jasz nampak macam mengantuk..oksigen tak cukup ka..tak pa..relax dulu







Anas Race naik sg. tengas..pastu turun balik..pastu naik balik....2x....stedi la....

 Mat Kuan semakin ceria sebab kayuhannya semakin mantap.

    Mat Jasz melepasi bukit sg tengas dengan sekali nafas..









  Ok semua sudah melepasi bukit sg tengas dengan jayanya..masa menikmati downhill 70 km/hrs bermula

   pakat layan downhill dengan top speed..memang best.Kalau kayuh basikal,time downhill saja yang paling best.Sebab time ni saja bleh buat 80-90 km sejam






















  Ok rest dulu..kita kayuh sampai sini saja..pastu patah balik.wan ok ka..Bro Zizan
.
   Mengkarung sudah menunjukkan mukanya..tak pa wan..sabar..mengkarung2 ni perkara biasa untuk beginner.lama2 sudah kuat, no more mengkarung.Tapi mengkarung ni sapa2 pun bleh kena.Maradona pun pernah kena mengkarung ni..hehe


  Sekolah Kebangsaan Sg Tengas




    Bro zizan mengambil air bukit yg sejuk untuk menghalau mengkarung pada kaki wan

  Cara2 menghalau mengkarung dengan air sejuk dari bro zizan..geng2 RB dah ke depan..dah sampai kulim pa mat kuan dengan anas race.

  Mentor contoh


    tadi downhill 70 km/hrs sekarang uphill plak 2 km/hrs

   Wan sungguh bertuah kerana mentornya adalah rider ninja.


                            Bersamamu..Wan STHI






   Wan kembali cergas selepas minum fresh oren

   peace









Kita minum dulu sebelum menuju ke destinasi masing2









TAMAT