Assalamualaikum

Selamat datang ke laman web ini.Sudi-sudilah dan selalu-selalu la buka laman web ini.Berbagai aktiviti bersama kawan2 akan di paparkan di sini termasuk la cerita lama dan cerita baru.Hm..ok la ..

Pages

Sunday, September 22, 2013

SBK : Jelajah Semenanjung 28hrs

Salam Sejahtera kawan2.
Hmm..akhir-akhir ini kebanyakan tajuk bermula dgn SBK...bila nak start tajuk dengan MTB / RB entah la...Mungkin dok gila pulas throttle lagi...Mungkin blogger agak sibuk atau malas nak kerah tenaga dah...tapi walau apapun kena buat juga suatu hari nanti...ini lah xtvt senamam yang blogger suka..kayuh basikal sambil menikmati keindahan alam....jogging (malas),GYM(tak larat),Aerobic( tak pandai dancing), main soccer/futsal/acara padang (tak larat lari).

Jom layan pic ride sambil menikmati keindahan alam. Sepeti biasaa plan asal tidor di Kuala Trengganu, oleh kerana kelewatan sampai sebab hujan amat lebat (desaru - Mersing) dan lain2 sebab musabab..maka ride ini jadi ride 28 jam tanpa di sengajakan.

Biodata
 Route : Home - rnr Juru - rnr Spg Pulai - rnr jejantas Sg Buluh - Rnr Air Keroh - Rnr Machap - Desaru - Mersing - Kuala Rompin - Pekan - Kuantan - Cherating - Dungun - Kuala Trengganu(rest/sleep) - Sbrg Takir - Pantai Rhu 10 - Kuala Besut - Jeli (subuh) - Gerik - Kulim - Home.
 Bikers ; Nizam R1, Mirul Hayabusa, Apit CBR1000rr.
Time : 6:00am - 10:00 am(next day) = 28 hrs.

Starting point..rnr Juru..Subuh di sini at 6:am

Sarapan di rnr Bukit Merah..teh O panas dan nasi putih nasi lemak

gearing bar..screw loose..small problem.

at rnr Spg Pulai..Full tank


at rnr Jejantas Sg Buluh..full tank and rest 10 min,


Jambatan Desaru..menikmati keindahan alam.


Makan tengahari di pertengahan laluan desaru-tangkak..tanda2 hujan nak turun ,rintik2 hujan kelihatan.Awan semakin gelap.Apa pun makan dulu...sat hujan lebat..sat tak hujan..lepak lama gak di sinun..hujan dok main acah2...sat lebat sat rintik2.

apapun..motor2 sudah berpayung..

hujan dah berhenti..rintik2 kecil ja..xpdc bermola

At Buraq oil area felda..otw Mersing..stop jemuq kasut stoking,wallet dan apa2 yg patut.Baru lepas meredah hujan lebat di laluan desaru - tangkak.


take 5 berkampiran kola rompin..Pekan dah tak jauh dah...laluan Rompin - Pekan amat menyeronokkan dengan keindahan dan jalan yang smoooth...memang enjoy laluan ni untuk bikers.

dah dua batang rokok daun..tak bergerak lai...take time...enjoyyy...masa tak kaluttt...

Petronas Pekan...buang2 apa yg patut dan pekena apom terbaik dari pekan Pekan.

Ni dia penjual Apom..bro Mirul..part time job.Memang peramah pokcik ni...sembang tak putus..enjoyyy

Riders mula menampakkan sedikit keletihan...rest di Petronas area kertih selepas penat melalui jalan jemmm dan berhabuk teruk gila dari kuantan-gambang-cherating-kemaman..tension..apapun mau jadi bikers kena bersabar...tak de sapa pun suruh..sendiri mau sendiri tanggung la...

rest dan melepas apa yg patut.

tiba di homestay batu buruk..FOC..no pain no gain..no time in no time out...ikut suka la...tidur2 ayam di pondok ni.sebelum pengembaraan bermula..


Petronas Jeli...subuh dan rest..


at Banjaran ttwangsa

sarapan at Gerik..

Checkpoint terakhir sebelum layan corner Gerik-Kupang dan home sweet home.

Alhamdulillah..semuanya selamat. Sekian..TAMMAT

Saturday, September 7, 2013

SBK : Ride Pulut Ayam Padang Besar

Bikers : Abe Mesol Shiver, Amirul Hayabusa, Hafiz CBR, Nizam R1
Route : Home - Gurun - Padang Besaq.


rnr gurun






laluan ladang tebu perlis


makan pulut ayam pdg besar




singgah shell bandar darulaman

ni la pulut ayam yg buat hayabusa tak bleh blah masa balik..haha